Študenti sa sťažujú na diskreditáciu

25.08.2011 Celý región

BRATISLAVA 25. augusta (WEBNOVINY) - Iniciatíva Stop politizácii akademickej pôdy (SPAP) tvrdí, že snahy o diskreditáciu študentského hnutia a jeho lídra Karola Klobušického pokračujú.

Znepokojuje ju, že v utorok 23. augusta dostali médiá e-mail s odkazom na blog s používateľským menom a heslom do schránky, ktorú v januári 2011 zneužili na rozposielanie falošných správ. Tie informovali o chystanom štrajku Štrajkového výboru študentov, ktorý vraj študenti pripravili so stranou Smer-SD a Konfederáciou odborových zväzov. "Iniciatíva SPAP považuje fakt šírenia tohto mailu, ktorý sa prvýkrát objavil už v apríli 2011 počas veľkonočných sviatkov, za pokračujúce úsilie mediálnymi prostriedkami znížiť vážnosť jedného z lídrov študentského hnutia," uvádza koordinátorka iniciatívy Elena Kohnová.

Klobušického trestné oznámenie odmietli

Podľa nej chce autor e-mailov študentskému hnutiu cielene uškodiť. "Táto osoba sa očividne nezdráha používať na tieto ciele špinavé prostriedky typické pre prácu tajných služieb," poznamenala Kohnová. Zároveň Iniciatíva Stop politizácii akademickej pôdy vznikla v máji 2008, založili ju študenti v Štrajkovom výbore študentov, akademických senátoch a v Študentskej rade vysokých škôl. Podnetom jej vzniku boli snahy politických subjektov zasahovať do vnútorných záležitostí univerzít a do ich nestraníckeho charakteru.sa podľa nej usiluje využiť domnelú nepripravenosť študentského hnutia vzhľadom na prebiehajúce školské prázdniny a spravodajskou hrou založenou na povrchnosti a pochybných vzoroch istej časti obyvateľstva znížiť rešpekt Karola Klobušického. "Iniciatíva SPAP navrhne Karolovi Klobušickému viaceré spôsoby právnej obrany proti týmto praktikám, ktoré sú z hľadiska nášho právneho vedomia v rozpore nielen s dobrými mravmi, ale aj so zákonmi Slovenskej republiky," dodala Kohnová.
 

Vyberte región